VERZENDING MET DPD OF POSTNL
COMPLEET ASSORTIMENT
AANDACHT VOOR GEZONDHEID EN WELZIJN VAN DIEREN
0

WELKOM in de vernieuwde winkel. App aub als iets niet klopt. Sinds 7-10 compleet nieuw systeem. Teksten en foto's volgens asap. App 06-82833873

0
VERZENDING MET DPD OF POSTNL
COMPLEET ASSORTIMENT
AANDACHT VOOR GEZONDHEID EN WELZIJN VAN DIEREN

WELKOM in de vernieuwde winkel. App aub als iets niet klopt. Sinds 7-10 compleet nieuw systeem. Teksten en foto's volgens asap. App 06-82833873

Co2 Neutaal

Dtails

  ​

 

Dtails is een CO2 neutraal en klimaat vriendelijke onderneming!

Wij dragen de zorg dat de onderneming geen negatief effect heeft op het klimaat en daar mogelijk zelfs zorg draagt voor een beter milieu.
Wij zijn niet aangesloten bij een organisatie die dit voor ons regelt of richtlijnen bepaald.

Vanaf 2014 werken wij samen met Camping Farkas in Hongarije. De heer P. Bos en Mevrouw M.A. Bos - Manning hebben daar sinds 2012 een ecologisch verantwoorde en goedgekeurde camping. Zij houden zich o.a. bezig zijn met permacultuur, ecologisch beheer van terrein en ecologisch bouwen.
Wij hebben samen de verantwoording over een stuk grond in Patosfa – Hongarije genomen. Per 2014 nemen wij een deel van de kosten op ons voor de nieuwe aanplant van acacia bomen op dit perceel dit project is het PPP; Patosfa Plant Programma.
*de camping is begin 2020 gesloten. 

Dtails is buiten CO2 neutraal ook klimaat vriendelijk en neemt deze verantwoording zeer serieus, de maatregelen die wij inmiddels genomen hebben en voor de toekomst zullen behouden:
- Verzenden doen we met hergebruikte verpakkingsmaterialen, uitgezonderd de tape om de dozen te sluiten.
- Facturen en pakbonnen worden gedrukt op gerecycled papier.
- Mede verantwoordelijk voor de aanplant van acacia bomen in Patosfa – Hongarije.
- Gebruik maken van de voorraad van de moeder onderneming Jumper Bussum, hiermee voorkomen we extra verzendingen en het gebruik van bv een magazijn of warehouse systeem.

- Het bezorgen van de bestellingen, lokaal, wordt zoveel mogelijk in 1 keer gedaan, zo maken we efficiënt gebruik van de bedrijfsauto.

Wikipedia informatie:
Definitie van Klimaatneutraal of CO2-neutraal: beide zijn termen die aangeven dat een proces niet bijdraagt aan klimaatverandering. Klimaatcompensatie en CO2-compensatie zijn termen die aangeven dat voor een organisatie, een (productie) proces of een product, De uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wordt gecompenseerd. De termen worden door elkaar gebruikt.


Informatie over de gebruikte boomsoort:
Met de robinia, acacia, witte acacia of valse acacia wordt eingelijk de Robinia pseudoacacia bedoeld. Robinia pseudoacacia behoort tot de Vlinderbloemenfamilie.
Deze Noord-Amerikaanse boomsoort is genoemd naar vader en zoon Jean en Vespasien Robin, lijfartsen van koning Hendrik IV van Frankrijk, die in 1601 een robinia plantten in de tuin van het Louvre in Parijs.

Gebruik van Acacia:
Er is een netto economische opbrengst van zaaghout mogelijk met robinia na minimaal 15 jaar. Er zijn tussenopbrengsten mogelijk door de noodzakelijke uitdunning na 5 jaar tot paalhout te maken. Het paalhout rot niet snel en is duurzamer dan sommige soorten geïmpregneerd hout. De robinia heeft echter een grillige groei en de snoei is daardoor arbeidsintensief vakwerk.

In het PPP wordt het hout gebruikt als brandstof voor het verwarmen van huizen en paalhout voor afrastering. Het is in Hongarije niet van zelfsprekend dat er een gasaansluiting is.
Als productieboom levert hij hardhout van duurzaamheidsklasse 1 met een zeer hoge weerstand tegen aantasting door insecten en rot. Het kernhout van de robinia is bruinig tot groenig geel, het spinthout is wit en slechts enkele jaarringen dik.

Al heel lang wordt het robiniahout vanwege zijn duurzaamheid gewaardeerd als steun voor wijnranken en vanwege zijn hardheid en sterkte (robinia is sterker dan eik) het wordt gebruikt als grondstof voor wielspaken, laddersporten, houten kamwielen, nagels, pinnen en meubels, met name tuinmeubels. Maar zeker sinds het Europees importverbod voor niet duurzaam geteeld tropisch hardhout uit 2000 gaat hij de concurrentie aan met soorten als teak en meranti, met grote robinia-plantages in onder meer Polen, Slowakije en vooral Hongarije.
Robinia is een duurzame houtsoort. Door de grillige groei, waarbij weinig lange rechte stammen ontstaan, en de stam niet zuiver rond wordt, is het lastig in grote maten te krijgen.
Door zijn wortelgestel is robinia een goede zandbinder op hellingen. Hierdoor kan erosie voorkomen worden in drogere gebieden. Ze zullen daarom in het PPP ook op de helling en in het dal geplant worden. Zo voorkomen ze het wegspoelen van zand, tijdens de zomer droogte en/of hevige regenval.

Bomen levenslang!
De jonge aanplant wordt verzekerd geplant.
Dat wil niet zeggen dat wij er een verzekering voor afsluiten. Wij zorgen ervoor dat de jonge aanplant goed wordt beschermd tegen b.v. herten en konijnen. Als de boom groot genoeg is wordt hij gekapt.

Voor iedere boom die gekapt wordt, planten wij twee nieuwe bomen. Per jaar zal het aantal bomen dus stijgen. Evenals de hoeveelheid hout waardoor er niet genoodzaakt is om hout te kopen, wat kosten mee brengt maar vooral onnodig transport en hiermee dus extra CO2 uitstoot.
Doordat het hout wordt gekapt door lokale mensen tegen normale betaling is dit weer een vorm maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Wilt u meer informatie hierover, mail ons gerust, [email protected]

Michan en Miranda
Dtails

Account informatie

Een account is handig

Voor al uw vragen

Social media

Socials

9,6Webwinkel KeurmerkWij scoren een 9,6 op Webwinkelkeur

D-tails

Landstraat 8
1401EN Bussum
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW nummer: NL8102.41274.B.01
KvK nummer: 32088383
SKAL: 108182 / NL-BIO-01

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »