Gezondheid van kop tot staart, je dier is het waard!
Webwinkel Keurmerk9,6 @ Webwinkelkeur
0
0
Gezondheid van kop tot staart, je dier is het waard!

Door Miranda de Vries

Is jouw dier goed zichtbaar in het donker?

Tips voor een goede dier zichtbaarheid in het donker.


Vanaf eind september/begin oktober tot zo'n beetje eind februari/begin maart kun je de verlichting voor jouw huisdieren weer opzoeken en checken. 
In deze periode ontkom je er bijna niet aan om in het donker de hond uit te laten, te paardrijden of om je kat beter zichtbaar te maken. De dagen zijn korter en meestal ook een stuk natter en kouder. 

We geven 5 tips voor goede zichtbaarheid:

1. Gebruik een hondenlamp of lichtgevende hondenhalsband.

Er zijn verschillende soorten hondenlampen verkrijgbaar. De Orbiloc is een lamp waar wij heel tevreden over zijn. Hij gaat ontzettend lang mee, heeft vervangbare onderdelen, is waterdicht en zo sterk dat er een auto overheen kan rijden. Zichtbaar op enorme afstand.
Handig voor de hond, maar ook bij paarden of als je zelf buiten moet zijn. 

Als lichtgevende hondenhalsband kun je het beste een oplaadbare LED halsband gebruiken. Deze zijn zelfs verkrijgbaar in een kleine maat zodat deze ook geschikt zijn voor katten.

2. Pas de kleur van de verlichting aan op de omgeving en de lengte van de vacht.

Hondenlampen en lichtgevende halsbanden zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dat is niet alleen leuk en modieus, maar heeft ook echt een functie!
Zo is gele verlichting zachter voor je ogen en handig als je in een dorp of gebied woont waar het echt donker is. Met een gele hondenlamp lijdt het nachtzicht van jezelf er niet onder.

Woon je in de stad of in een gebied met veel omgevingslicht dan is het juist fijn om een contrast licht te gebruiken zodat je dier opvalt. De kleuren die je dan goed kunt gebruiken zijn: roze, paars, turquoise of blauw.

Heb je een hond met een lange vacht dan is de witte Orbiloc hondenlamp het beste zichtbaar of een brede lichtgevende halsband.

3. Maak gebruik van reflectie op de riem, halsband, tuig, paardendeken of beenbeschermers.

Naast verlichting kun je ook prima reflectie inzetten voor extra zichtbaarheid. Bij honden kun je gebruik maken van een reflecterende hondenriem, een reflecterende halsband, hondentuig of hondenjas.
Er zijn ook speciale reflecterende hesjes te krijgen voor honden.

Voor paarden kun je denken aan reflecterende been-/peesbeschermers of een reflecterende uitrijdeken.

Een reflecterende halsband voor de kat is ook geen gek idee. Die denken soms toch nog net even over te kunnen steken en dan is zo'n extra opvallend item soms net de reddende engel.  

4. Draag zelf zichtbare kleding.

Het kan enorm helpen door zelf goed zichtbare kleding te dragen. Al is het een jas in een lichte kleur of een jas met reflecterende elementen. Hierdoor kunnen mede weggebruikers zien dat iemand loopt. Dan valt ook je dier automatisch meer op.

5. Wandel op verlichte paden.

De vijfde tip zegt an sich wel voldoende. Voor een extra goede zichtbaarheid helpt wandelen op verlichte paden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »