Gezondheid van kop tot staart, je dier is het waard!
Webwinkel Keurmerk9,6 @ Webwinkelkeur
0
0
Gezondheid van kop tot staart, je dier is het waard!
Filters

Prijs filter

Tot

Merken

Hondenvoer online bestellen bij D-tails

Hondenvoer is er in vele vormen en smaken. Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond? Bij D-tails helpen we je graag met het maken van de beste keuze!

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten hondenvoer op de markt. Bij D-tails maken we je graag wegwijs tussen alle verschillende merken en vormen. Naast de uitleg over de verschillen leggen we ook graag uit hoe je de voeding het beste kunt bewaren en wanneer je puppy of senior voeding zou kunnen geven. De trends in de markt, acties, handige attributen en de meeste gestelde vragen over hondenvoer bespreken we allemaal.

Stappenplan Hondenvoer:

Je hebt een hond of er komt een hond in huis. Deze hond heeft voeding nodig. Waar ga je beginnen? Allereerst is het handig om uit te zoeken wat de hond gewend is te eten.
Komt er een puppy dan krijg je (als het goed is) voeding mee van de fokker en vaak een plan van aanpak voor de eerste dagen/weken thuis.
Komt er een volwassen hond in huis vanuit het asiel dan krijg je vaak ook voeding mee en een plan van aanpak. Krijg je een herplaatser dan is het soms niet bekend wat het dier eerder altijd gegeten heeft.

Het is belangrijk hier vooraf over na te denken of rekening mee te houden.

Soorten hondenvoer:

 • Hondenbrokken; krokant en geperst
 • Natvoer; blikvoer, worst en gestoomd vlees
 • Dieetvoer
 • Vers vlees; kvv en barf

Hondenbrokken

De meest gevoerde soort hondenvoer is hondenbrok. Bij de brokken zien we verschillende bereidingswijzen, kwaliteit, leeftijdsindicaties en smaken.
Er zijn zeer veel hondenvoer merken op de markt en elk merk heeft zijn eigen overtuiging.
Het grootste verschil bij hondenbrokken zit hem in de bereidingswijze; krokante of geperste brokken.

Een aantal krokante brok merken:

Een aantal geperste hondenbrok merken:

In de meeste varianten kun je kiezen uit een puppyvoeding/junior, een adult variant en een senior voeding. De meeste puppyvoedingen/junior geef je tot circa 1 jaar (uitgezonderd kleine honden en hele grote honden) Daarna ga je afhankelijk van de grootte van de hond over op adult en als de hond tussen de 7 en de 10 jaar oud is kun je overstappen naar een senior variant.

Voorbeelden van puppyvoedingen:

Onder het hondenvoer zien we ook trends voorbij komen:

 • Graanvrij hondenvoer
 • Glutenvrij hondenvoer
 • Hondenvoer voor gevoelige darmen
 • Biologisch hondenvoer
 • Hondenbrokken met veel vlees
 • Zachte hondenbrokken
 • Vegetarisch hondenvoer
 • Natuurlijke hondenvoeding

We zullen er een aantal bespreken.

Graanvrij hondenvoer

Sinds een aantal jaren zie je steeds meer merken, zo niet bijna elk merk, met een graanvrije brok op de markt verschijnen en soms is het gehele merk graanvrij. Net als bij mensen zijn granen regelmatig een punt van discussie en bij honden is de grootste vraag of dit wel in het dieet van de hond hoort, want een wolf eet dit ook niet. We weten dat een hond wel granen kan verteren dus in principe vanuit die hoek bekeken hoef je niet graanvrij te voeren. Sommige honden kunnen granen minder goed verteren en het is goed om dan te kijken of dat aan alle granen ligt of mogelijk aan enkel tarwe. Je zou dan een glutenvrije brok kunnen overwegen en welteverstaan een tarweglutenvrije brok.

Biologisch hondenvoer

Yarrah is het meest bekende merk met biologisch hondenvoer op de Nederlandse markt, maar ook merken als Biofood, Herrmans, Renske en Schesir hebben tegenwoordig biologische artikelen.

Natuurlijke hondenvoeding

De term natuurlijke hondenvoeding zie je vrijwel overal voorbij komen, de vraag is wat verstaan we onder natuurlijke hondenvoeding? Daar is niet echt een eenduidig antwoord op. 
Wat ons betreft is natuurlijk een voeding waar geen GMO (genetisch gemodificeerde ingrediënten) in zitten en geen geur-, kleur-, en smaakstoffen. En de voeding op natuurlijke wijze is geconserveerd met bijvoorbeeld citroenzuur of rozemarijn extract.

Wil je nog meer weten over hondenbrokken dan kun je hier verder lezen.

Natvoer hond

Onder natvoer vallen net als bij brok verschillende varianten/bereidingswijzen en is er keus uit diverse merken. Bij natvoer kun je kiezen uit blikvoer, kuipjes, worsten en zogenoemde gestoomde vers vlees verpakkingen. Alle hiervoor genoemde varianten zijn verhit geweest en op deze wijze langer houdbaar gemaakt in combinatie met de verpakking.

Dieetvoer

Voor honden met nierproblemen, leverproblemen, suikerziekte of hartfalen kun je dieetvoeding inzetten. Ook voor honden met maag- en darmaandoeningen of een allergie zijn er verschillende soorten en merken dieetvoeding verkrijgbaar.
Dieetvoer kun je in de winkel vinden als brok, zowel geperst als krokant, natvoer en als kvv.

Vers vlees

In onze winkel op de Landstraat 8 in Bussum kun je 4 grote vriezers vinden welke gevuld zijn met diverse merken vers vlees, rauw welteverstaan, en daarnaast hebben we een aantal barf producten op voorraad. Het verschil tussen kvv en barf zit hem vooral in de manier van aanbieden. KVV staat voor kant en klaar vers vlees en dit betekend eigenlijk dat het rauwe vlees gemalen is en in een verpakking zit waarin het is ingevroren. Dit zijn vaak de rollen/bakjes. Maar er bestaan ook schijven of blokjes vlees. 
BARF staat voor Bones And Raw Food en als je hiermee aan de slag gaat heb je wel een gedegen kennis nodig van voeding om je dier compleet te kunnen voeren. Bij deze vorm biedt je hele prooidieren aan en kook je bijvoorbeeld groente/rijst bij.
Via de webshop verzenden wij geen diepvries producten.

De meest gestelde vragen over hondenvoer:

 1. Welke hondenvoer is het beste?
  Hier is geen standaard antwoord op te geven omdat dit ontzettend verschilt per hond. Elke hond is uniek en elke dier verteerd voeding op zijn eigen manier. Soms kost het tijd om uit te vinden welke voeding het beste is voor jouw hond. Kom je hier niet uit en heeft je dier medische klachten dan kun je bij ons altijd een afspraak maken voor een voedingsconsult. Onze voedingsdeskundige helpt je graag.
 2. Waarom graanvrij hondenvoer?
  Sommige honden kunnen granen niet goed genoeg verteren en krijgen buikpijn, winderigheid of huidklachten. Na eventueel dierenartsonderzoek of ontlastingsonderzoek zou je een graanvrije voeding uit kunnen proberen. Soms is alleen een tarwe vrije voeding al voldoende.
 3. Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?
  Dit is een hele mooi vraag die belangrijk is om meerdere redenen. De belangrijkste is wat ons betreft de gezondheid van jouw hond. Als de hond meer dan 2-3 keer per dag ontlasting heeft is er iets niet helemaal in orde met de spijsvertering of hij krijgt teveel eten/snacks.
  Daarnaast is het prettig als je niet 3x per uitlaatrondje ontlasting hoeft op te ruimen. Dit kost ontzettend veel poepzakjes en het levert super veel afval op. Er is niet 1 specifieke hondenvoeding die zorgt voor weinig ontlasting. Al kun je wel stellen dat hoe schoner de voeding hoe minder afval ervan af komt. Maar als je teveel voert krijg je alsnog veel ontlasting.
 4. Hoeveel hondenvoer per dag?
  Dit verschilt per voeding, want de hoeveelheid voeding die jouw dier mag eten is afhankelijk van de kilocalorieën in dat voer. Op elke verpakking moet een voedingsadvies/richtlijn staan. Vaak staat hierin het (streef)gewicht van de hond aangegeven en daarbij staat dan hoeveel gram brok, natvoer of kvv hij mag eten.
 5. Hoeveel kost hondenvoer per maand?
  Net als bij de hoeveel hondenvoer verschilt dit per merk en hangt dit ook af van de grootte van jouw hond en hoeveel hij moet eten. Als je uit wilt rekenen wat jouw hondenvoeding per maand kost is het belangrijk om uit te rekenen hoeveel je per dag geeft. Vervolgens reken je uit hoe lang je dan met 1 verpakking doet.
  Bijvoorbeeld: Elvy weegt 30 kilo en eet 400 gram brok per dag. Ze krijgt voeding uit een zak van 15 kilo, dan reken je uit; 15 kilo is 15000 gram dit deel je door 400 gram per dag = 37,5 dag doe je met 15 kilo. Deze 15 kilo kost 70 euro en dit deel je door 37,5 = 1.87 per dag * 30 dagen = 56 euro per maand aan hondenvoer.
 6. Welk hondenvoer bij winderigheid?
  Afhankelijk van de leeftijd en of er geen andere klachten zijn is het raadzaam om een licht verteerbare brok te proberen. Sommige merken duiden dit aan met de term "Sensitive".
 7. Is hondenvoer slecht voor katten?
  Als je kat af en toe een hondenbrokje steelt en lekker oppeuzelt is dat niet slecht of ongezond. Een kat kan echter niet volledig op hondenvoer leven. Als een kat dit langere tijd eet mist hij essentiële voedingsstoffen en zal ernstig ziek worden. Katten hebben echt eiwitrijk voeding met voldoende taurine nodig, aangezien katten dit zelf niet kunnen aanmaken.
 8. Hoe hondenvoer het beste bewaren?
  Dit kan op verschillende manieren. Je kunt het gewoon in de originele zak in de kast zetten, maar onder invloed van licht en zuurstof gaat de kwaliteit achteruit. Het advies is om een geopende zak binnen 6 weken op te voeren om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Je kunt voor het bewaren van hondenvoer ook een hondenvoer container, een hondenvoer bewaarbox of een hondenvoer ton gebruiken. Het grote verschil tussen deze 3 artikelen is met name de deksel en de grootte.

Hondenvoer bestellen:

Bij D-tails kun je eenvoudig en snel diverse soorten hondenvoer bestellen. Je vind er een compleet assortiment met bekende merken als Acana, Carocroc, Renske, Royal Canin, Natural Health, Schesir en Prins. Ontdek nu het beste voer voor jouw hond en ontvang dit gemakkelijk thuis. Je kunt online hondenvoer bestellen en je kunt bij ons in de winkel hondenvoer kopen.
De winkel is 6 dagen in de week geopend. Online kun je zelfs 24/7 shoppen!

Filter
187 producten
Bark-Bite Bark-Bite BARF Groentemix
Bark-Bite BARF Groentemix

Deliverytime

Groentemix als toevoeging op het v...

Groentemix als toevoegi...

Nu te bestellen
€7,95 Incl. btw
Bark-Bite BARF Groentemix - graanvrij

Deliverytime

Groentemix als toevoeging op het v...

Groentemix als toevoegi...

Binnenkort (weer) op voorraad,
€8,95 Incl. btw
Bekijken
Bark-Bite Bark-Bite Schapenvet - 500 ml
Bark-Bite Schapenvet - 500 ml

Deliverytime

Schapenvet voor de bescherming van...

Schapenvet voor de besc...

Nu te bestellen
€10,99 Incl. btw
Bark-Bite Bark-Bite Zalmolie - 1000 ml
Bark-Bite Zalmolie - 1000 ml

Deliverytime

Zalmolie is een smaakvolle voederm...

Zalmolie is een smaakvo...

Nu te bestellen
€18,95 Incl. btw
Bark-Bite Bark-Bite Zalmolie - 500 ml
Bark-Bite Zalmolie - 500 ml

Deliverytime

Zalmolie is een smaakvolle voederm...

Zalmolie is een smaakvo...

Nu te bestellen
€12,49 Incl. btw
Bark-Bite Bark-Bite Zalmolie/Schapenvet Mix - 500 ml
Bark-Bite Zalmolie/Schapenvet Mix - 500 ml

Deliverytime

Zalmolie/schapenvet is een energie...

Zalmolie/schapenvet is ...

Nu te bestellen
€11,99 Incl. btw
Bio-Ron Bio-Ron Bio Bokashi Vleeseters
Bio-Ron Bio Bokashi Vleeseters

Deliverytime

Gefermenteerd biologisch aanvullen...

Gefermenteerd biologisc...

Nu te bestellen
€30,99 Incl. btw
Bio-Ron Bio-Ron Bio Groenten Bokashi
Bio-Ron Bio Groenten Bokashi

Deliverytime

Bio-bokashi een probiotisch aanvul...

Bio-bokashi een probiot...

Nu te bestellen
€32,99 Incl. btw
Bio-Ron Bio-Ron Diatomeeën Aarde
Bio-Ron Diatomeeën Aarde

Deliverytime

Aanvullende voeding met anti-oxida...

Aanvullende voeding met...

Nu te bestellen
€15,00 Incl. btw
Bio-Ron Bio-Ron IJslands zeewier
Bio-Ron IJslands zeewier

Deliverytime

Organische toevoer van mineralen e...

Organische toevoer van ...

Nu te bestellen
€8,99 Incl. btw
Bio-Ron Bio-Ron Keltisch Zeezout
Bio-Ron Keltisch Zeezout

Deliverytime

Zeer zuiver zeezout met hoge miner...

Zeer zuiver zeezout met...

Nu te bestellen
€19,49 Incl. btw
Bio-Ron Bio-Ron Veendrenkstof
Bio-Ron Veendrenkstof

Deliverytime

Oermodder die darmwerking onderste...

Oermodder die darmwerki...

Nu te bestellen
€16,00 Incl. btw
Bozita Bozita Dog Original Adult Flavour Plus
Bozita Dog Original Adult Flavour Plus

Deliverytime

Tarwevrij recept - Kip - Rendier -...

Tarwevrij recept - Kip ...

Nu te bestellen
€17,99 Incl. btw
Bozita Bozita Grain Free Eland
Bozita Grain Free Eland

Deliverytime

Een heerlijke brok voor de volwass...

Een heerlijke brok voor...

Nu te bestellen
€27,99 Incl. btw
Bozita Bozita Grain Free Lam
Bozita Grain Free Lam

Deliverytime

Een lekkere brok voor volwassen ho...

Een lekkere brok voor v...

Nu te bestellen
€27,99 Incl. btw
Bozita Bozita Grain Free Puppy Eland - 2 kilo
Bozita Grain Free Puppy Eland - 2 kilo

Deliverytime

Graanvrij recept - Eland - Kip - V...

Graanvrij recept - Elan...

Nu te bestellen
€15,99 Incl. btw
Bozita Bozita Grain Free Puppy XL - Eland - 12 kilo
Bozita Grain Free Puppy XL - Eland - 12 kilo

Deliverytime

Graanvrij recept - Eland - Kip - V...

Graanvrij recept - Elan...

Nu te bestellen
€75,99 Incl. btw
Bozita Bozita Grain Free Rendier
Bozita Grain Free Rendier

Deliverytime

Een heerlijk graan vrij recept als...

Een heerlijk graan vrij...

Nu te bestellen
€27,99 Incl. btw
Bozita Bozita Naturals Original Adult Classic
Bozita Naturals Original Adult Classic

Deliverytime

Bozita Original is een complete ho...

Bozita Original is een ...

Nu te bestellen
€15,99 Incl. btw
Bozita Bozita Naturals Original Puppy & Junior
Bozita Naturals Original Puppy & Junior

Deliverytime

Tarwevrij recept - Kip - Bozita Pu...

Tarwevrij recept - Kip ...

Nu te bestellen
€18,49 Incl. btw
Bozita Bozita Naturals Original Senior - 12 kilo
Bozita Naturals Original Senior - 12 kilo

Deliverytime

Tarwevrij recept - Kip - Bozita Or...

Tarwevrij recept - Kip ...

Nu te bestellen
€58,99 Incl. btw
Bozita Bozita Original Adult Light - 12 kilo
Bozita Original Adult Light - 12 kilo

Deliverytime

Tarwevrij recept - Kip - Bozita Or...

Tarwevrij recept - Kip ...

Nu te bestellen
€60,99 Incl. btw
Bozita Bozita Original Sensitive Digestion
Bozita Original Sensitive Digestion

Deliverytime

Tarwevrij recept - Lam - Bozita Or...

Tarwevrij recept - Lam ...

Nu te bestellen
€20,99 Incl. btw
Bozita Bozita Tetra Naturals Dog - Kalkoen - 370 gram
Bozita Tetra Naturals Dog - Kalkoen - 370 gram

Deliverytime

Deze smakelijke maaltijden met bro...

Deze smakelijke maaltij...

Nu te bestellen
€2,25 Incl. btw
 • Gezondheid van kop tot staart, je dier is het waard!

Overige categorieën in Hond

Hondenvoer online bestellen bij D-tails

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten hondenvoer op de markt. Bij D-tails maken we je graag wegwijs tussen alle verschillende merken en vormen. Naast de uitleg over de verschillen leggen we ook graag uit hoe je de voeding het beste kunt bewaren en wanneer je puppy of senior voeding zou kunnen geven. De trends in de markt, acties, handige attributen en de meeste gestelde vragen over hondenvoer bespreken we allemaal.

Stappenplan Hondenvoer:

Je hebt een hond of er komt een hond in huis. Deze hond heeft voeding nodig. Waar ga je beginnen? Allereerst is het handig om uit te zoeken wat de hond gewend is te eten.
Komt er een puppy dan krijg je (als het goed is) voeding mee van de fokker en vaak een plan van aanpak voor de eerste dagen/weken thuis.
Komt er een volwassen hond in huis vanuit het asiel dan krijg je vaak ook voeding mee en een plan van aanpak. Krijg je een herplaatser dan is het soms niet bekend wat het dier eerder altijd gegeten heeft.

Het is belangrijk hier vooraf over na te denken of rekening mee te houden.

Soorten hondenvoer:

 • Hondenbrokken; krokant en geperst
 • Natvoer; blikvoer, worst en gestoomd vlees
 • Dieetvoer
 • Vers vlees; kvv en barf

Hondenbrokken

De meest gevoerde soort hondenvoer is hondenbrok. Bij de brokken zien we verschillende bereidingswijzen, kwaliteit, leeftijdsindicaties en smaken.
Er zijn zeer veel hondenvoer merken op de markt en elk merk heeft zijn eigen overtuiging.
Het grootste verschil bij hondenbrokken zit hem in de bereidingswijze; krokante of geperste brokken.

Een aantal krokante brok merken:

Een aantal geperste hondenbrok merken:

In de meeste varianten kun je kiezen uit een puppyvoeding/junior, een adult variant en een senior voeding. De meeste puppyvoedingen/junior geef je tot circa 1 jaar (uitgezonderd kleine honden en hele grote honden) Daarna ga je afhankelijk van de grootte van de hond over op adult en als de hond tussen de 7 en de 10 jaar oud is kun je overstappen naar een senior variant.

Voorbeelden van puppyvoedingen:

Onder het hondenvoer zien we ook trends voorbij komen:

 • Graanvrij hondenvoer
 • Glutenvrij hondenvoer
 • Hondenvoer voor gevoelige darmen
 • Biologisch hondenvoer
 • Hondenbrokken met veel vlees
 • Zachte hondenbrokken
 • Vegetarisch hondenvoer
 • Natuurlijke hondenvoeding

We zullen er een aantal bespreken.

Graanvrij hondenvoer

Sinds een aantal jaren zie je steeds meer merken, zo niet bijna elk merk, met een graanvrije brok op de markt verschijnen en soms is het gehele merk graanvrij. Net als bij mensen zijn granen regelmatig een punt van discussie en bij honden is de grootste vraag of dit wel in het dieet van de hond hoort, want een wolf eet dit ook niet. We weten dat een hond wel granen kan verteren dus in principe vanuit die hoek bekeken hoef je niet graanvrij te voeren. Sommige honden kunnen granen minder goed verteren en het is goed om dan te kijken of dat aan alle granen ligt of mogelijk aan enkel tarwe. Je zou dan een glutenvrije brok kunnen overwegen en welteverstaan een tarweglutenvrije brok.

Biologisch hondenvoer

Yarrah is het meest bekende merk met biologisch hondenvoer op de Nederlandse markt, maar ook merken als Biofood, Herrmans, Renske en Schesir hebben tegenwoordig biologische artikelen.

Natuurlijke hondenvoeding

De term natuurlijke hondenvoeding zie je vrijwel overal voorbij komen, de vraag is wat verstaan we onder natuurlijke hondenvoeding? Daar is niet echt een eenduidig antwoord op. 
Wat ons betreft is natuurlijk een voeding waar geen GMO (genetisch gemodificeerde ingrediënten) in zitten en geen geur-, kleur-, en smaakstoffen. En de voeding op natuurlijke wijze is geconserveerd met bijvoorbeeld citroenzuur of rozemarijn extract.

Wil je nog meer weten over hondenbrokken dan kun je hier verder lezen.

Natvoer hond

Onder natvoer vallen net als bij brok verschillende varianten/bereidingswijzen en is er keus uit diverse merken. Bij natvoer kun je kiezen uit blikvoer, kuipjes, worsten en zogenoemde gestoomde vers vlees verpakkingen. Alle hiervoor genoemde varianten zijn verhit geweest en op deze wijze langer houdbaar gemaakt in combinatie met de verpakking.

Dieetvoer

Voor honden met nierproblemen, leverproblemen, suikerziekte of hartfalen kun je dieetvoeding inzetten. Ook voor honden met maag- en darmaandoeningen of een allergie zijn er verschillende soorten en merken dieetvoeding verkrijgbaar.
Dieetvoer kun je in de winkel vinden als brok, zowel geperst als krokant, natvoer en als kvv.

Vers vlees

In onze winkel op de Landstraat 8 in Bussum kun je 4 grote vriezers vinden welke gevuld zijn met diverse merken vers vlees, rauw welteverstaan, en daarnaast hebben we een aantal barf producten op voorraad. Het verschil tussen kvv en barf zit hem vooral in de manier van aanbieden. KVV staat voor kant en klaar vers vlees en dit betekend eigenlijk dat het rauwe vlees gemalen is en in een verpakking zit waarin het is ingevroren. Dit zijn vaak de rollen/bakjes. Maar er bestaan ook schijven of blokjes vlees. 
BARF staat voor Bones And Raw Food en als je hiermee aan de slag gaat heb je wel een gedegen kennis nodig van voeding om je dier compleet te kunnen voeren. Bij deze vorm biedt je hele prooidieren aan en kook je bijvoorbeeld groente/rijst bij.
Via de webshop verzenden wij geen diepvries producten.

De meest gestelde vragen over hondenvoer:

 1. Welke hondenvoer is het beste?
  Hier is geen standaard antwoord op te geven omdat dit ontzettend verschilt per hond. Elke hond is uniek en elke dier verteerd voeding op zijn eigen manier. Soms kost het tijd om uit te vinden welke voeding het beste is voor jouw hond. Kom je hier niet uit en heeft je dier medische klachten dan kun je bij ons altijd een afspraak maken voor een voedingsconsult. Onze voedingsdeskundige helpt je graag.
 2. Waarom graanvrij hondenvoer?
  Sommige honden kunnen granen niet goed genoeg verteren en krijgen buikpijn, winderigheid of huidklachten. Na eventueel dierenartsonderzoek of ontlastingsonderzoek zou je een graanvrije voeding uit kunnen proberen. Soms is alleen een tarwe vrije voeding al voldoende.
 3. Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?
  Dit is een hele mooi vraag die belangrijk is om meerdere redenen. De belangrijkste is wat ons betreft de gezondheid van jouw hond. Als de hond meer dan 2-3 keer per dag ontlasting heeft is er iets niet helemaal in orde met de spijsvertering of hij krijgt teveel eten/snacks.
  Daarnaast is het prettig als je niet 3x per uitlaatrondje ontlasting hoeft op te ruimen. Dit kost ontzettend veel poepzakjes en het levert super veel afval op. Er is niet 1 specifieke hondenvoeding die zorgt voor weinig ontlasting. Al kun je wel stellen dat hoe schoner de voeding hoe minder afval ervan af komt. Maar als je teveel voert krijg je alsnog veel ontlasting.
 4. Hoeveel hondenvoer per dag?
  Dit verschilt per voeding, want de hoeveelheid voeding die jouw dier mag eten is afhankelijk van de kilocalorieën in dat voer. Op elke verpakking moet een voedingsadvies/richtlijn staan. Vaak staat hierin het (streef)gewicht van de hond aangegeven en daarbij staat dan hoeveel gram brok, natvoer of kvv hij mag eten.
 5. Hoeveel kost hondenvoer per maand?
  Net als bij de hoeveel hondenvoer verschilt dit per merk en hangt dit ook af van de grootte van jouw hond en hoeveel hij moet eten. Als je uit wilt rekenen wat jouw hondenvoeding per maand kost is het belangrijk om uit te rekenen hoeveel je per dag geeft. Vervolgens reken je uit hoe lang je dan met 1 verpakking doet.
  Bijvoorbeeld: Elvy weegt 30 kilo en eet 400 gram brok per dag. Ze krijgt voeding uit een zak van 15 kilo, dan reken je uit; 15 kilo is 15000 gram dit deel je door 400 gram per dag = 37,5 dag doe je met 15 kilo. Deze 15 kilo kost 70 euro en dit deel je door 37,5 = 1.87 per dag * 30 dagen = 56 euro per maand aan hondenvoer.
 6. Welk hondenvoer bij winderigheid?
  Afhankelijk van de leeftijd en of er geen andere klachten zijn is het raadzaam om een licht verteerbare brok te proberen. Sommige merken duiden dit aan met de term "Sensitive".
 7. Is hondenvoer slecht voor katten?
  Als je kat af en toe een hondenbrokje steelt en lekker oppeuzelt is dat niet slecht of ongezond. Een kat kan echter niet volledig op hondenvoer leven. Als een kat dit langere tijd eet mist hij essentiële voedingsstoffen en zal ernstig ziek worden. Katten hebben echt eiwitrijk voeding met voldoende taurine nodig, aangezien katten dit zelf niet kunnen aanmaken.
 8. Hoe hondenvoer het beste bewaren?
  Dit kan op verschillende manieren. Je kunt het gewoon in de originele zak in de kast zetten, maar onder invloed van licht en zuurstof gaat de kwaliteit achteruit. Het advies is om een geopende zak binnen 6 weken op te voeren om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Je kunt voor het bewaren van hondenvoer ook een hondenvoer container, een hondenvoer bewaarbox of een hondenvoer ton gebruiken. Het grote verschil tussen deze 3 artikelen is met name de deksel en de grootte.

Hondenvoer bestellen:

Bij D-tails kun je eenvoudig en snel diverse soorten hondenvoer bestellen. Je vind er een compleet assortiment met bekende merken als Acana, Carocroc, Renske, Royal Canin, Natural Health, Schesir en Prins. Ontdek nu het beste voer voor jouw hond en ontvang dit gemakkelijk thuis. Je kunt online hondenvoer bestellen en je kunt bij ons in de winkel hondenvoer kopen.
De winkel is 6 dagen in de week geopend. Online kun je zelfs 24/7 shoppen!

Hondenvoer online bestellen bij D-tails
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »