Aandacht voor gezondheid en welzijn van dieren
Compleet assortiment
Fysieke winkel met vakbekwame dierenliefhebbers
0
0
Aandacht voor gezondheid en welzijn van dieren
Compleet assortiment
Fysieke winkel met vakbekwame dierenliefhebbers
Filters

Prijs filter

Tot

Merken

Hondenvoer online bestellen bij D-tails

Hondenvoer is er in vele vormen en smaken. Wat is het beste hondenvoer voor jouw hond? Bij D-tails helpen we je graag met het maken van de beste keuze!

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten hondenvoer op de markt. Bij D-tails maken we je graag wegwijs tussen alle verschillende merken en vormen. Naast de uitleg over de verschillen leggen we ook graag uit hoe je de voeding het beste kunt bewaren en wanneer je puppy of senior voeding zou kunnen geven. De trends in de markt, acties, handige attributen en de meeste gestelde vragen over hondenvoer bespreken we allemaal.

Stappenplan Hondenvoer:

Je hebt een hond of er komt een hond in huis. Deze hond heeft voeding nodig. Waar ga je beginnen? Allereerst is het handig om uit te zoeken wat de hond gewend is te eten.
Komt er een puppy dan krijg je (als het goed is) voeding mee van de fokker en vaak een plan van aanpak voor de eerste dagen/weken thuis.
Komt er een volwassen hond in huis vanuit het asiel dan krijg je vaak ook voeding mee en een plan van aanpak. Krijg je een herplaatser dan is het soms niet bekend wat het dier eerder altijd gegeten heeft.

Het is belangrijk hier vooraf over na te denken of rekening mee te houden.

Soorten hondenvoer:

 • Hondenbrokken; krokant en geperst
 • Natvoer; blikvoer, worst en gestoomd vlees
 • Dieetvoer
 • Vers vlees; kvv en barf

Hondenbrokken

De meest gevoerde soort hondenvoer is hondenbrok. Bij de brokken zien we verschillende bereidingswijzen, kwaliteit, leeftijdsindicaties en smaken.
Er zijn zeer veel hondenvoer merken op de markt en elk merk heeft zijn eigen overtuiging.
Het grootste verschil bij hondenbrokken zit hem in de bereidingswijze; krokante of geperste brokken.

Een aantal krokante brok merken:

Een aantal geperste hondenbrok merken:

In de meeste varianten kun je kiezen uit een puppyvoeding/junior, een adult variant en een senior voeding. De meeste puppyvoedingen/junior geef je tot circa 1 jaar (uitgezonderd kleine honden en hele grote honden) Daarna ga je afhankelijk van de grootte van de hond over op adult en als de hond tussen de 7 en de 10 jaar oud is kun je overstappen naar een senior variant.

Voorbeelden van puppyvoedingen:

Onder het hondenvoer zien we ook trends voorbij komen:

 • Graanvrij hondenvoer
 • Glutenvrij hondenvoer
 • Hondenvoer voor gevoelige darmen
 • Biologisch hondenvoer
 • Hondenbrokken met veel vlees
 • Zachte hondenbrokken
 • Vegetarisch hondenvoer
 • Natuurlijke hondenvoeding

We zullen er een aantal bespreken.

Graanvrij hondenvoer

Sinds een aantal jaren zie je steeds meer merken, zo niet bijna elk merk, met een graanvrije brok op de markt verschijnen en soms is het gehele merk graanvrij. Net als bij mensen zijn granen regelmatig een punt van discussie en bij honden is de grootste vraag of dit wel in het dieet van de hond hoort, want een wolf eet dit ook niet. We weten dat een hond wel granen kan verteren dus in principe vanuit die hoek bekeken hoef je niet graanvrij te voeren. Sommige honden kunnen granen minder goed verteren en het is goed om dan te kijken of dat aan alle granen ligt of mogelijk aan enkel tarwe. Je zou dan een glutenvrije brok kunnen overwegen en welteverstaan een tarweglutenvrije brok.

Biologisch hondenvoer

Yarrah is het meest bekende merk met biologisch hondenvoer op de Nederlandse markt, maar ook merken als Biofood, Herrmans, Renske en Schesir hebben tegenwoordig biologische artikelen.

Natuurlijke hondenvoeding

De term natuurlijke hondenvoeding zie je vrijwel overal voorbij komen, de vraag is wat verstaan we onder natuurlijke hondenvoeding? Daar is niet echt een eenduidig antwoord op. 
Wat ons betreft is natuurlijk een voeding waar geen GMO (genetisch gemodificeerde ingrediënten) in zitten en geen geur-, kleur-, en smaakstoffen. En de voeding op natuurlijke wijze is geconserveerd met bijvoorbeeld citroenzuur of rozemarijn extract.

Wil je nog meer weten over hondenbrokken dan kun je hier verder lezen.

Natvoer hond

Onder natvoer vallen net als bij brok verschillende varianten/bereidingswijzen en is er keus uit diverse merken. Bij natvoer kun je kiezen uit blikvoer, kuipjes, worsten en zogenoemde gestoomde vers vlees verpakkingen. Alle hiervoor genoemde varianten zijn verhit geweest en op deze wijze langer houdbaar gemaakt in combinatie met de verpakking.

Dieetvoer

Voor honden met nierproblemen, leverproblemen, suikerziekte of hartfalen kun je dieetvoeding inzetten. Ook voor honden met maag- en darmaandoeningen of een allergie zijn er verschillende soorten en merken dieetvoeding verkrijgbaar.
Dieetvoer kun je in de winkel vinden als brok, zowel geperst als krokant, natvoer en als kvv.

Vers vlees

In onze winkel op de Landstraat 8 in Bussum kun je 4 grote vriezers vinden welke gevuld zijn met diverse merken vers vlees, rauw welteverstaan, en daarnaast hebben we een aantal barf producten op voorraad. Het verschil tussen kvv en barf zit hem vooral in de manier van aanbieden. KVV staat voor kant en klaar vers vlees en dit betekend eigenlijk dat het rauwe vlees gemalen is en in een verpakking zit waarin het is ingevroren. Dit zijn vaak de rollen/bakjes. Maar er bestaan ook schijven of blokjes vlees. 
BARF staat voor Bones And Raw Food en als je hiermee aan de slag gaat heb je wel een gedegen kennis nodig van voeding om je dier compleet te kunnen voeren. Bij deze vorm biedt je hele prooidieren aan en kook je bijvoorbeeld groente/rijst bij.
Via de webshop verzenden wij geen diepvries producten.

De meest gestelde vragen over hondenvoer:

 1. Welke hondenvoer is het beste?
  Hier is geen standaard antwoord op te geven omdat dit ontzettend verschilt per hond. Elke hond is uniek en elke dier verteerd voeding op zijn eigen manier. Soms kost het tijd om uit te vinden welke voeding het beste is voor jouw hond. Kom je hier niet uit en heeft je dier medische klachten dan kun je bij ons altijd een afspraak maken voor een voedingsconsult. Onze voedingsdeskundige helpt je graag.
 2. Waarom graanvrij hondenvoer?
  Sommige honden kunnen granen niet goed genoeg verteren en krijgen buikpijn, winderigheid of huidklachten. Na eventueel dierenartsonderzoek of ontlastingsonderzoek zou je een graanvrije voeding uit kunnen proberen. Soms is alleen een tarwe vrije voeding al voldoende.
 3. Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?
  Dit is een hele mooi vraag die belangrijk is om meerdere redenen. De belangrijkste is wat ons betreft de gezondheid van jouw hond. Als de hond meer dan 2-3 keer per dag ontlasting heeft is er iets niet helemaal in orde met de spijsvertering of hij krijgt teveel eten/snacks.
  Daarnaast is het prettig als je niet 3x per uitlaatrondje ontlasting hoeft op te ruimen. Dit kost ontzettend veel poepzakjes en het levert super veel afval op. Er is niet 1 specifieke hondenvoeding die zorgt voor weinig ontlasting. Al kun je wel stellen dat hoe schoner de voeding hoe minder afval ervan af komt. Maar als je teveel voert krijg je alsnog veel ontlasting.
 4. Hoeveel hondenvoer per dag?
  Dit verschilt per voeding, want de hoeveelheid voeding die jouw dier mag eten is afhankelijk van de kilocalorieën in dat voer. Op elke verpakking moet een voedingsadvies/richtlijn staan. Vaak staat hierin het (streef)gewicht van de hond aangegeven en daarbij staat dan hoeveel gram brok, natvoer of kvv hij mag eten.
 5. Hoeveel kost hondenvoer per maand?
  Net als bij de hoeveel hondenvoer verschilt dit per merk en hangt dit ook af van de grootte van jouw hond en hoeveel hij moet eten. Als je uit wilt rekenen wat jouw hondenvoeding per maand kost is het belangrijk om uit te rekenen hoeveel je per dag geeft. Vervolgens reken je uit hoe lang je dan met 1 verpakking doet.
  Bijvoorbeeld: Elvy weegt 30 kilo en eet 400 gram brok per dag. Ze krijgt voeding uit een zak van 15 kilo, dan reken je uit; 15 kilo is 15000 gram dit deel je door 400 gram per dag = 37,5 dag doe je met 15 kilo. Deze 15 kilo kost 70 euro en dit deel je door 37,5 = 1.87 per dag * 30 dagen = 56 euro per maand aan hondenvoer.
 6. Welk hondenvoer bij winderigheid?
  Afhankelijk van de leeftijd en of er geen andere klachten zijn is het raadzaam om een licht verteerbare brok te proberen. Sommige merken duiden dit aan met de term "Sensitive".
 7. Is hondenvoer slecht voor katten?
  Als je kat af en toe een hondenbrokje steelt en lekker oppeuzelt is dat niet slecht of ongezond. Een kat kan echter niet volledig op hondenvoer leven. Als een kat dit langere tijd eet mist hij essentiële voedingsstoffen en zal ernstig ziek worden. Katten hebben echt eiwitrijk voeding met voldoende taurine nodig, aangezien katten dit zelf niet kunnen aanmaken.
 8. Hoe hondenvoer het beste bewaren?
  Dit kan op verschillende manieren. Je kunt het gewoon in de originele zak in de kast zetten, maar onder invloed van licht en zuurstof gaat de kwaliteit achteruit. Het advies is om een geopende zak binnen 6 weken op te voeren om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Je kunt voor het bewaren van hondenvoer ook een hondenvoer container, een hondenvoer bewaarbox of een hondenvoer ton gebruiken. Het grote verschil tussen deze 3 artikelen is met name de deksel en de grootte.

Hondenvoer bestellen:

Bij D-tails kun je eenvoudig en snel diverse soorten hondenvoer bestellen. Je vind er een compleet assortiment met bekende merken als Acana, Carocroc, Renske, Royal Canin, Natural Health, Schesir en Prins. Ontdek nu het beste voer voor jouw hond en ontvang dit gemakkelijk thuis. Je kunt online hondenvoer bestellen en je kunt bij ons in de winkel hondenvoer kopen.
De winkel is 6 dagen in de week geopend. Online kun je zelfs 24/7 shoppen!

Filter
582 producten
Acana Acana CLASSICS Classic Red
Acana CLASSICS Classic Red

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€22,95 Incl. btw
Acana Acana CLASSICS Prairie Poultry
Acana CLASSICS Prairie Poultry

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€19,65 Incl. btw
Acana Acana CLASSICS Wild Coast
Acana CLASSICS Wild Coast

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€23,25 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Adult Dog
Acana HERITAGE Adult Dog

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€23,25 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Adult Large Breed
Acana HERITAGE Adult Large Breed

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€83,75 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Adult Small Breed
Acana HERITAGE Adult Small Breed

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€23,25 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Light & Fit
Acana HERITAGE Light & Fit

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€23,25 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Puppy & Junior
Acana HERITAGE Puppy & Junior

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€4,65 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Puppy Large Breed
Acana HERITAGE Puppy Large Breed

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€82,95 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Puppy Small Breed
Acana HERITAGE Puppy Small Breed

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€23,25 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Senior Dog
Acana HERITAGE Senior Dog

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€23,25 Incl. btw
Acana Acana HERITAGE Sport & Agility
Acana HERITAGE Sport & Agility

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€83,50 Incl. btw
Acana Acana REGIONALS Grasslands Dog
Acana REGIONALS Grasslands Dog

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€30,50 Incl. btw
Acana Acana REGIONALS Pacifica Dog
Acana REGIONALS Pacifica Dog

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€30,25 Incl. btw
Acana Acana REGIONALS Ranchlands Dog
Acana REGIONALS Ranchlands Dog

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€31,95 Incl. btw
Acana Acana REGIONALS Wild Prairie Dog
Acana REGIONALS Wild Prairie Dog

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€28,95 Incl. btw
Acana Acana SINGLES Free-Run Duck
Acana SINGLES Free-Run Duck

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€31,95 Incl. btw
Acana Acana SINGLES Grass-Fed Lamb
Acana SINGLES Grass-Fed Lamb

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€29,65 Incl. btw
Acana Acana SINGLES Yorkshire Pork
Acana SINGLES Yorkshire Pork

Deliverytime

Een geopende zak Acana hondenvoedi...

Een geopende zak Acana ...

Nu te bestellen
€28,25 Incl. btw
Almo Nature Almo Nature Bio Organic Maintenance Lam - 100 gram - 32 stuks
Almo Nature Bio Organic Maintenance Lam - 100 gram - 32 stuks

Deliverytime

Natvoer van Almo Nature geliefd bi...

Natvoer van Almo Nature...

Nu te bestellen
€33,60 Incl. btw
Almo Nature Almo Nature Bio Organic Maintenance Kalf - 100 gram - 32 stuks
Almo Nature Bio Organic Maintenance Kalf - 100 gram - 32 stuks

Deliverytime

Natvoer van Almo Nature geliefd bi...

Natvoer van Almo Nature...

Nu te bestellen
€33,60 Incl. btw
Almo Nature Almo Nature Bio Organic Maintenance Kalf en Groenten - 100 gram
Almo Nature Bio Organic Maintenance Kalf en Groenten - 100 gram

Deliverytime

Natvoer van Almo Nature geliefd bi...

Natvoer van Almo Nature...

Nu te bestellen
€1,15 Incl. btw
Almo Nature Almo Nature Bio Organic Maintenance Kalkoen - 100 gram - 32 stuks
Almo Nature Bio Organic Maintenance Kalkoen - 100 gram - 32 stuks

Deliverytime

Natvoer van Almo Nature geliefd bi...

Natvoer van Almo Nature...

Nu te bestellen
€33,60 Incl. btw
Almo Nature Almo Nature Bio Organic Maintenance Kip - 100 gram
Almo Nature Bio Organic Maintenance Kip - 100 gram

Deliverytime

Natvoer van Almo Nature geliefd bi...

Natvoer van Almo Nature...

Nu te bestellen
€1,15 Incl. btw
 • Aandacht voor gezondheid en welzijn van dieren
 • Compleet assortiment
 • Fysieke winkel met vakbekwame dierenliefhebbers

Overige categorieën in Hond

Hondenvoer online bestellen bij D-tails

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten hondenvoer op de markt. Bij D-tails maken we je graag wegwijs tussen alle verschillende merken en vormen. Naast de uitleg over de verschillen leggen we ook graag uit hoe je de voeding het beste kunt bewaren en wanneer je puppy of senior voeding zou kunnen geven. De trends in de markt, acties, handige attributen en de meeste gestelde vragen over hondenvoer bespreken we allemaal.

Stappenplan Hondenvoer:

Je hebt een hond of er komt een hond in huis. Deze hond heeft voeding nodig. Waar ga je beginnen? Allereerst is het handig om uit te zoeken wat de hond gewend is te eten.
Komt er een puppy dan krijg je (als het goed is) voeding mee van de fokker en vaak een plan van aanpak voor de eerste dagen/weken thuis.
Komt er een volwassen hond in huis vanuit het asiel dan krijg je vaak ook voeding mee en een plan van aanpak. Krijg je een herplaatser dan is het soms niet bekend wat het dier eerder altijd gegeten heeft.

Het is belangrijk hier vooraf over na te denken of rekening mee te houden.

Soorten hondenvoer:

 • Hondenbrokken; krokant en geperst
 • Natvoer; blikvoer, worst en gestoomd vlees
 • Dieetvoer
 • Vers vlees; kvv en barf

Hondenbrokken

De meest gevoerde soort hondenvoer is hondenbrok. Bij de brokken zien we verschillende bereidingswijzen, kwaliteit, leeftijdsindicaties en smaken.
Er zijn zeer veel hondenvoer merken op de markt en elk merk heeft zijn eigen overtuiging.
Het grootste verschil bij hondenbrokken zit hem in de bereidingswijze; krokante of geperste brokken.

Een aantal krokante brok merken:

Een aantal geperste hondenbrok merken:

In de meeste varianten kun je kiezen uit een puppyvoeding/junior, een adult variant en een senior voeding. De meeste puppyvoedingen/junior geef je tot circa 1 jaar (uitgezonderd kleine honden en hele grote honden) Daarna ga je afhankelijk van de grootte van de hond over op adult en als de hond tussen de 7 en de 10 jaar oud is kun je overstappen naar een senior variant.

Voorbeelden van puppyvoedingen:

Onder het hondenvoer zien we ook trends voorbij komen:

 • Graanvrij hondenvoer
 • Glutenvrij hondenvoer
 • Hondenvoer voor gevoelige darmen
 • Biologisch hondenvoer
 • Hondenbrokken met veel vlees
 • Zachte hondenbrokken
 • Vegetarisch hondenvoer
 • Natuurlijke hondenvoeding

We zullen er een aantal bespreken.

Graanvrij hondenvoer

Sinds een aantal jaren zie je steeds meer merken, zo niet bijna elk merk, met een graanvrije brok op de markt verschijnen en soms is het gehele merk graanvrij. Net als bij mensen zijn granen regelmatig een punt van discussie en bij honden is de grootste vraag of dit wel in het dieet van de hond hoort, want een wolf eet dit ook niet. We weten dat een hond wel granen kan verteren dus in principe vanuit die hoek bekeken hoef je niet graanvrij te voeren. Sommige honden kunnen granen minder goed verteren en het is goed om dan te kijken of dat aan alle granen ligt of mogelijk aan enkel tarwe. Je zou dan een glutenvrije brok kunnen overwegen en welteverstaan een tarweglutenvrije brok.

Biologisch hondenvoer

Yarrah is het meest bekende merk met biologisch hondenvoer op de Nederlandse markt, maar ook merken als Biofood, Herrmans, Renske en Schesir hebben tegenwoordig biologische artikelen.

Natuurlijke hondenvoeding

De term natuurlijke hondenvoeding zie je vrijwel overal voorbij komen, de vraag is wat verstaan we onder natuurlijke hondenvoeding? Daar is niet echt een eenduidig antwoord op. 
Wat ons betreft is natuurlijk een voeding waar geen GMO (genetisch gemodificeerde ingrediënten) in zitten en geen geur-, kleur-, en smaakstoffen. En de voeding op natuurlijke wijze is geconserveerd met bijvoorbeeld citroenzuur of rozemarijn extract.

Wil je nog meer weten over hondenbrokken dan kun je hier verder lezen.

Natvoer hond

Onder natvoer vallen net als bij brok verschillende varianten/bereidingswijzen en is er keus uit diverse merken. Bij natvoer kun je kiezen uit blikvoer, kuipjes, worsten en zogenoemde gestoomde vers vlees verpakkingen. Alle hiervoor genoemde varianten zijn verhit geweest en op deze wijze langer houdbaar gemaakt in combinatie met de verpakking.

Dieetvoer

Voor honden met nierproblemen, leverproblemen, suikerziekte of hartfalen kun je dieetvoeding inzetten. Ook voor honden met maag- en darmaandoeningen of een allergie zijn er verschillende soorten en merken dieetvoeding verkrijgbaar.
Dieetvoer kun je in de winkel vinden als brok, zowel geperst als krokant, natvoer en als kvv.

Vers vlees

In onze winkel op de Landstraat 8 in Bussum kun je 4 grote vriezers vinden welke gevuld zijn met diverse merken vers vlees, rauw welteverstaan, en daarnaast hebben we een aantal barf producten op voorraad. Het verschil tussen kvv en barf zit hem vooral in de manier van aanbieden. KVV staat voor kant en klaar vers vlees en dit betekend eigenlijk dat het rauwe vlees gemalen is en in een verpakking zit waarin het is ingevroren. Dit zijn vaak de rollen/bakjes. Maar er bestaan ook schijven of blokjes vlees. 
BARF staat voor Bones And Raw Food en als je hiermee aan de slag gaat heb je wel een gedegen kennis nodig van voeding om je dier compleet te kunnen voeren. Bij deze vorm biedt je hele prooidieren aan en kook je bijvoorbeeld groente/rijst bij.
Via de webshop verzenden wij geen diepvries producten.

De meest gestelde vragen over hondenvoer:

 1. Welke hondenvoer is het beste?
  Hier is geen standaard antwoord op te geven omdat dit ontzettend verschilt per hond. Elke hond is uniek en elke dier verteerd voeding op zijn eigen manier. Soms kost het tijd om uit te vinden welke voeding het beste is voor jouw hond. Kom je hier niet uit en heeft je dier medische klachten dan kun je bij ons altijd een afspraak maken voor een voedingsconsult. Onze voedingsdeskundige helpt je graag.
 2. Waarom graanvrij hondenvoer?
  Sommige honden kunnen granen niet goed genoeg verteren en krijgen buikpijn, winderigheid of huidklachten. Na eventueel dierenartsonderzoek of ontlastingsonderzoek zou je een graanvrije voeding uit kunnen proberen. Soms is alleen een tarwe vrije voeding al voldoende.
 3. Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?
  Dit is een hele mooi vraag die belangrijk is om meerdere redenen. De belangrijkste is wat ons betreft de gezondheid van jouw hond. Als de hond meer dan 2-3 keer per dag ontlasting heeft is er iets niet helemaal in orde met de spijsvertering of hij krijgt teveel eten/snacks.
  Daarnaast is het prettig als je niet 3x per uitlaatrondje ontlasting hoeft op te ruimen. Dit kost ontzettend veel poepzakjes en het levert super veel afval op. Er is niet 1 specifieke hondenvoeding die zorgt voor weinig ontlasting. Al kun je wel stellen dat hoe schoner de voeding hoe minder afval ervan af komt. Maar als je teveel voert krijg je alsnog veel ontlasting.
 4. Hoeveel hondenvoer per dag?
  Dit verschilt per voeding, want de hoeveelheid voeding die jouw dier mag eten is afhankelijk van de kilocalorieën in dat voer. Op elke verpakking moet een voedingsadvies/richtlijn staan. Vaak staat hierin het (streef)gewicht van de hond aangegeven en daarbij staat dan hoeveel gram brok, natvoer of kvv hij mag eten.
 5. Hoeveel kost hondenvoer per maand?
  Net als bij de hoeveel hondenvoer verschilt dit per merk en hangt dit ook af van de grootte van jouw hond en hoeveel hij moet eten. Als je uit wilt rekenen wat jouw hondenvoeding per maand kost is het belangrijk om uit te rekenen hoeveel je per dag geeft. Vervolgens reken je uit hoe lang je dan met 1 verpakking doet.
  Bijvoorbeeld: Elvy weegt 30 kilo en eet 400 gram brok per dag. Ze krijgt voeding uit een zak van 15 kilo, dan reken je uit; 15 kilo is 15000 gram dit deel je door 400 gram per dag = 37,5 dag doe je met 15 kilo. Deze 15 kilo kost 70 euro en dit deel je door 37,5 = 1.87 per dag * 30 dagen = 56 euro per maand aan hondenvoer.
 6. Welk hondenvoer bij winderigheid?
  Afhankelijk van de leeftijd en of er geen andere klachten zijn is het raadzaam om een licht verteerbare brok te proberen. Sommige merken duiden dit aan met de term "Sensitive".
 7. Is hondenvoer slecht voor katten?
  Als je kat af en toe een hondenbrokje steelt en lekker oppeuzelt is dat niet slecht of ongezond. Een kat kan echter niet volledig op hondenvoer leven. Als een kat dit langere tijd eet mist hij essentiële voedingsstoffen en zal ernstig ziek worden. Katten hebben echt eiwitrijk voeding met voldoende taurine nodig, aangezien katten dit zelf niet kunnen aanmaken.
 8. Hoe hondenvoer het beste bewaren?
  Dit kan op verschillende manieren. Je kunt het gewoon in de originele zak in de kast zetten, maar onder invloed van licht en zuurstof gaat de kwaliteit achteruit. Het advies is om een geopende zak binnen 6 weken op te voeren om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Je kunt voor het bewaren van hondenvoer ook een hondenvoer container, een hondenvoer bewaarbox of een hondenvoer ton gebruiken. Het grote verschil tussen deze 3 artikelen is met name de deksel en de grootte.

Hondenvoer bestellen:

Bij D-tails kun je eenvoudig en snel diverse soorten hondenvoer bestellen. Je vind er een compleet assortiment met bekende merken als Acana, Carocroc, Renske, Royal Canin, Natural Health, Schesir en Prins. Ontdek nu het beste voer voor jouw hond en ontvang dit gemakkelijk thuis. Je kunt online hondenvoer bestellen en je kunt bij ons in de winkel hondenvoer kopen.
De winkel is 6 dagen in de week geopend. Online kun je zelfs 24/7 shoppen!

Hondenvoer online bestellen bij D-tails
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »