Gezondheid van kop tot staart, je dier is het waard!
Webwinkel Keurmerk9,6 @ Webwinkelkeur
0
0
Gezondheid van kop tot staart, je dier is het waard!

Hondenlamp

Een hondenlamp is handig in het donker voor een goede zichtbaarheid van jouw hond. Als vanaf september de dagen weer korter worden is het aan te raden de honden verlichting weer tevoorschijn t...

Een hondenlamp is handig in het donker voor een goede zichtbaarheid van jouw hond. Als vanaf september de dagen weer korter worden is het aan te raden de honden verlichting weer tevoorschijn te halen. Rond februari/maart kun je het waarschijnlijk weer opbergen.

Als je nog weet waar je je hondenlamp hebt opgeborgen kun je deze natuurlijk hergebruiken, soms moet er even een nieuwe batterij in om er weer volop van te kunnen genieten, andere hondenlampjes zijn oplaadbaar en hoef je alleen maar even aan de stroom te leggen.

Welke hondenlamp is geschikt voor mijn hond?

Dit hangt af van de vachtlengte van de hond. Honden met een lange vacht kunnen minder goed zichtbaar zijn met een lampje aan de halsband of met een halsband met licht, deze vallen namelijk in de vacht. 

Het helpt om de hond een brede lichtgevende halsband om te doen of om je hond een lampje aan de halsband te hangen welke aan een karabijnhaak of een musketon zit zodat deze los hangt van de vacht. De Orbiloc hondenlamp is hier een goed voorbeeld van. De witte kleur is het beste zichtbaar in een lange vacht.

Hoe lang gaat een hondenlamp mee?

Dit verschilt enorm per hondenlamp. Een duurdere lamp in aanschaf gaat vaak veel langer mee dan een simpel en goedkoop lampje. Als je hond een echte kunstenaar is in het kwijtraken van zijn honden verlichting dan kan het wel handig zijn om een goedkoop lampje aan te schaffen. Zeker als je geen zin hebt om in allerlei struiken of bosschages naar het lampje van je hond te zoeken. 

De levensduur van een hondenlamp zit tussen de paar weken tot enkele jaren. Je ziet dat dit enorm uiteen loopt en dit is erg afhankelijk van het gebruik. 
Het continue laten branden of het instellen op knipperlicht beïnvloed de levensduur. Daarnaast speelt de intensiviteit van beweging een rol. Honden die graag met elkaar spelen of door de bossen rennen lopen meer risico op het stuk gaan van een lampje.

Het Nederlandse weer heeft ook invloed op de levensduur van je hondenlamp. De meeste lampjes zijn enkel spatwaterdicht en gaan niet lang mee als ze regelmatig nat worden.

Bij de lampjes die op een batterij werken kun je vaak de batterij vervangen, maar er zijn meestal geen nieuwe losse lampjes voor te krijgen.
De oplaadbare led lampjes hebben geen verwisselbare batterij en geen vervangend lampje.

De enige lamp die volledig te vervangen materialen heeft is de Orbiloc

Is een hondenlamp waterdicht?

Nee, de meeste honden verlichting is alleen spatwaterdicht. 
Er is 1 hondenlamp die echt helemaal waterdicht is en dat is de Orbiloc. Deze lampen komen oorspronkelijk uit de duiksport en zijn tot 100 meter diepte bruikbaar onder water. Dus laat je je hond graag uit in de stromende regen of springt hij graag rond in de plassen of sloot dan raden wij je zeker een Orbiloc hondenlamp aan. Deze zijn praktisch onverwoestbaar.

Welke hondenlamp is geschikt tijdens het hardlopen?

Loop je graag hard met je hond dan is hardloop verlichting wel aan te raden voor een goede zichtbaarheid.
De Orbiloc is een super handig hardloop lampje en is zichtbaar tot 5 kilometer in het pikkedonker. In Nederland wordt de zichtbaarheid vaak verstoord door de omgevingsverlichting, maar deze lamp blijft nog steeds zeer goed zichtbaar. Met de Orbiloc Sport kit kun je hem om je bovenarm of been doen en heb jij de beste hardloopverlichting! 
Als je de hond los laat lopen raden we aan om je hond een eigen Orbiloc te geven, die bevestigd zit aan een tuig of halsband.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenlamp?

Het belangrijkste bij het aanschaffen van hondenverlichting zijn jouw eigen wensen.

- Zoek je een onverwoestbare lamp of mag hij breekbaar zijn?
- Zoek je een waterdichte lamp of is enkel spatwaterdicht voldoende?
- Heb je een hond met een korte vacht of een lange vacht waarbij het lampje weg kan vallen in de haren?
- Wil je dagelijks je lamp opladen of moet hij altijd gebruiksklaar zijn?
- Wat is je budget?

Welke kleur hondenlamp is het beste zichtbaar?

Hondenlampen of hondenverlichting is beschikbaar in diverse kleuren. We hebben een uitleg gemaakt van de kleurbetekenissen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en de beste lamp voor jouw en je hond kunt kiezen. Zichtbaarheid kan verschillen per weertype.
 
Signaalkleuren
GEEL:  Geel licht is de meest in het oog springende kleur waardoor het een unieke en nuttige kleur is. Het menselijk oog is een expert in het onderscheiden van de kleur geel van andere kleuren, en vermoedelijk is het erg zichtbaar bij nevelig en mistig weer. Het gele licht is zacht voor de ogen om naar te kijken, daarom is het geschikt om jouw hond aan een korte lijn uit te laten. De kleur kennen we ook van waarschuwingsborden en wegwerkzaamheden, waarbij automobilisten gewend zijn langzamer te rijden.
 
ROOD:  De kleur rood is het universele signaal voor aandacht, dus in geval van nood is rood licht geweldig voor signalering en veiligheid. De kleur rood heeft de grootste golflengte van elke kleur in het zichtbare spectrum, wat betekent dat je hem van een grotere afstand kunt zien dan andere kleuren. De rode kleur is ook zacht voor de ogen om naar te kijken in het donker en verstoort daarom je nachtzicht niet.
 
BLAUW:  Het blauwe licht wordt geassocieerd met politie, noodgevallen en ongevallen. Hierdoor rijden automobilisten langzamer in het verkeer en kan daarom worden gezegd dat het een preventief effect heeft op ongevallen. Bij weinig licht schijnt de kleur blauw helderder dan andere kleuren.
 
WIT:  Wit licht wordt geassocieerd met koplampen op auto's en fietsen en kan daarom ook worden geassocieerd met de voorwaartse richting van een hardloper of een lopende persoon. Het witte licht heeft een groot vermogen om door dikke en lange vacht heen te schijnen. In geval van nood kan het witte licht ook als mini zaklamp worden gebruikt.
 
GROEN: Van groen licht is bekend dat het het nachtzicht verbetert en helpt het contrast te versterken. Het menselijk oog neemt de groene kleur waar boven elke andere kleur. Door Millenia hebben mensen interactie gehad in de natuurlijke wereld waar groen de overheersende kleur is. Daarom dicteert evolutie onze voorkeur voor de kleur groen. Dit maakt het groene licht een optimale kleur om in elke omgeving opgemerkt te willen worden. Groen is ook goed in zonlicht en helder weer, en het is bekend dat het een kalmerend effect heeft.
 
Modekleuren
TURQUOISE:  Het turquoise licht is een mix van de kleuren blauw en groen, en heeft een sterke link met de kleur van de oceaan. Het turquoise licht is een perfecte sekseneutrale kleur die al je spullen opvrolijkt.
 
ROZE: Roze is een kleur die vaak wordt geassocieerd met gevoeligheid, beleefdheid en zoetheid. Het roze licht is een mix van paars en rood en symboliseert energie, passie en plezier. Het roze licht kan met bijna elke kleur worden gecombineerd, waardoor je uitrusting een vleugje glamour krijgt. 
 
DARK: Het Dark licht heeft een algeheel stijlvolle, minimalistische en verfijnde uitstraling en heeft een xenon-achtig wit licht. Het DARK-licht is de perfecte match voor degenen die waarde hechten aan coolheid, effect en een futuristische look. 
 
AMBER:  Amber is een heldere, warme tint die tussen geel en oranje in het kleurenwiel zit. Het is een warmere, diepere, meer gouden tint geel, perfect voor het toevoegen van levendige accenten in ontwerpen. Combineer de warme toon met diep bruin en rood, en je krijgt een levendig, aards palet. Of combineer het met diepe groentinten voor een natuurlijk, herfstachtig effect.
 
PAARS:  Het paarse licht is een mix van de twee kleuren rood en blauw, met een elegant en modern gevoel. Het paarse licht is een verfijnde, gevarieerde en veelzijdige kleur die goed past bij veel hondenhalsbanden en tuigjes.
 
Algemeen kleuradvies:
Als je meerdere honden tegelijk uitlaat kan het handig zijn ze allemaal hun eigen kleur hondenlamp te geven zodat ze op afstand te onderscheiden zijn.
 
Honden met een donkere vacht: kies een lichte kleur.
Honden met lichte vacht: kies een donkere kleur.
In een landelijke omgeving: alle keus.
In een stedelijk gebied: kies een kleur die je niet zo vaak ziet in het verkeer.

Kan ik beter een hondenlamp of een lichtgevende halsband gebruiken?
Dit maakt in principe niet uit en hangt af van je eigen wensen met betrekking tot jouw hond.
Voor meer info over lichtgevende halsbanden kun je hier verder lezen.

Een hondenlamp kopen bij D-tails:
Bij D-tails vind je een zeer breed assortiment hondenlampen, honden verlichting, lichtgevende halsbanden en led halsbanden voor aantrekkelijke prijzen. We hebben bekende merken als Orbiloc, Rogz Roglight, Beeztees Dogini, Nite-Ize Spot Lit en Trixie flash lights in ons vaste assortiment.
Ontdek met ons advies het beste lampje voor jouw hond en bestel hem direct en voordelig online. Zo kun je jouw hond snel veilig uitlaten in het donker.
Filter
19 producten
Orbiloc Orbiloc Adjustable Strap Kit
Orbiloc Adjustable Strap Kit

Deliverytime

De Orbiloc Adjustable Strap is gem...

De Orbiloc Adjustable S...

Nu te bestellen
€10,95 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Armband voor aan de Clip
Orbiloc Armband voor aan de Clip

Deliverytime

Met de Orbiloc Armband kunt u uw O...

Met de Orbiloc Armband ...

Nu te bestellen
€15,95 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Buckle
Orbiloc Buckle

Deliverytime

Door de gesp te combineren met de ...

Door de gesp te combine...

Nu te bestellen
€7,50 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Carabiner - Karabijnhaak
Orbiloc Carabiner - Karabijnhaak

Deliverytime

De Orbiloc Carabiner zorgt voor ee...

De Orbiloc Carabiner zo...

Nu te bestellen
€10,95 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Clip
Orbiloc Clip

Deliverytime

Met de Orbiloc-clip kan de Orbiloc...

Met de Orbiloc-clip kan...

Nu te bestellen
€7,50 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Amber
Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Amber

Deliverytime

Bent u klaar voor veilige wandelin...

Bent u klaar voor veili...

Binnenkort (weer) op voorraad,
€26,50 Incl. btw
Bekijken
Orbiloc Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Blauw
Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Blauw

Deliverytime

Bent u klaar voor veilige wandelin...

Bent u klaar voor veili...

Binnenkort (weer) op voorraad,
€26,50 Incl. btw
Bekijken
Orbiloc Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Geel
Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Geel

Deliverytime

Bent u klaar voor veilige wandelin...

Bent u klaar voor veili...

Nu te bestellen
€26,50 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Groen
Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Groen

Deliverytime

Bent u klaar voor veilige wandelin...

Bent u klaar voor veili...

Nu te bestellen
€26,50 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Rood
Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Rood

Deliverytime

Bent u klaar voor veilige wandelin...

Bent u klaar voor veili...

Nu te bestellen
€26,50 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Wit
Orbiloc Dog Dual Safety Light - Hondenlamp Wit

Deliverytime

Bent u klaar voor veilige wandelin...

Bent u klaar voor veili...

Binnenkort (weer) op voorraad,
€26,50 Incl. btw
Bekijken
Orbiloc Orbiloc Mode Selector Ring
Orbiloc Mode Selector Ring

Deliverytime

De Orbiloc Mode Selector Ring is e...

De Orbiloc Mode Selecto...

Nu te bestellen
€7,25 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Mode Selector Ring PRO
Orbiloc Mode Selector Ring PRO

Deliverytime

Verleng de levensduur van uw Orbil...

Verleng de levensduur v...

Nu te bestellen
€10,95 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Quick Mount Adjustable
Orbiloc Quick Mount Adjustable

Deliverytime

Met de Orbiloc Quick Mount Adjusta...

Met de Orbiloc Quick Mo...

Nu te bestellen
€10,95 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Reflecterende Carabiner
Orbiloc Reflecterende Carabiner

Deliverytime

De reflecterende karabijnhaak is e...

De reflecterende karabi...

Nu te bestellen
€10,95 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Reflecterende Clip
Orbiloc Reflecterende Clip

Deliverytime

De reflecterende clip is een combi...

De reflecterende clip i...

Nu te bestellen
€10,95 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Service Kit
Orbiloc Service Kit

Deliverytime

De Orbiloc Service Kit bevat alle ...

De Orbiloc Service Kit ...

Nu te bestellen
€7,50 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Sports Kit
Orbiloc Sports Kit

Deliverytime

Super handige hardloopverlichting!...

Super handige hardloopv...

Nu te bestellen
€19,95 Incl. btw
Orbiloc Orbiloc Straps voor aan de Buckle
Orbiloc Straps voor aan de Buckle

Deliverytime

De Orbiloc Strap Kit bevat een sil...

De Orbiloc Strap Kit be...

Nu te bestellen
€7,50 Incl. btw

Overige categorieën in Hond

Hondenlamp

Een hondenlamp is handig in het donker voor een goede zichtbaarheid van jouw hond. Als vanaf september de dagen weer korter worden is het aan te raden de honden verlichting weer tevoorschijn te halen. Rond februari/maart kun je het waarschijnlijk weer opbergen.

Als je nog weet waar je je hondenlamp hebt opgeborgen kun je deze natuurlijk hergebruiken, soms moet er even een nieuwe batterij in om er weer volop van te kunnen genieten, andere hondenlampjes zijn oplaadbaar en hoef je alleen maar even aan de stroom te leggen.

Welke hondenlamp is geschikt voor mijn hond?

Dit hangt af van de vachtlengte van de hond. Honden met een lange vacht kunnen minder goed zichtbaar zijn met een lampje aan de halsband of met een halsband met licht, deze vallen namelijk in de vacht. 

Het helpt om de hond een brede lichtgevende halsband om te doen of om je hond een lampje aan de halsband te hangen welke aan een karabijnhaak of een musketon zit zodat deze los hangt van de vacht. De Orbiloc hondenlamp is hier een goed voorbeeld van. De witte kleur is het beste zichtbaar in een lange vacht.

Hoe lang gaat een hondenlamp mee?

Dit verschilt enorm per hondenlamp. Een duurdere lamp in aanschaf gaat vaak veel langer mee dan een simpel en goedkoop lampje. Als je hond een echte kunstenaar is in het kwijtraken van zijn honden verlichting dan kan het wel handig zijn om een goedkoop lampje aan te schaffen. Zeker als je geen zin hebt om in allerlei struiken of bosschages naar het lampje van je hond te zoeken. 

De levensduur van een hondenlamp zit tussen de paar weken tot enkele jaren. Je ziet dat dit enorm uiteen loopt en dit is erg afhankelijk van het gebruik. 
Het continue laten branden of het instellen op knipperlicht beïnvloed de levensduur. Daarnaast speelt de intensiviteit van beweging een rol. Honden die graag met elkaar spelen of door de bossen rennen lopen meer risico op het stuk gaan van een lampje.

Het Nederlandse weer heeft ook invloed op de levensduur van je hondenlamp. De meeste lampjes zijn enkel spatwaterdicht en gaan niet lang mee als ze regelmatig nat worden.

Bij de lampjes die op een batterij werken kun je vaak de batterij vervangen, maar er zijn meestal geen nieuwe losse lampjes voor te krijgen.
De oplaadbare led lampjes hebben geen verwisselbare batterij en geen vervangend lampje.

De enige lamp die volledig te vervangen materialen heeft is de Orbiloc

Is een hondenlamp waterdicht?

Nee, de meeste honden verlichting is alleen spatwaterdicht. 
Er is 1 hondenlamp die echt helemaal waterdicht is en dat is de Orbiloc. Deze lampen komen oorspronkelijk uit de duiksport en zijn tot 100 meter diepte bruikbaar onder water. Dus laat je je hond graag uit in de stromende regen of springt hij graag rond in de plassen of sloot dan raden wij je zeker een Orbiloc hondenlamp aan. Deze zijn praktisch onverwoestbaar.

Welke hondenlamp is geschikt tijdens het hardlopen?

Loop je graag hard met je hond dan is hardloop verlichting wel aan te raden voor een goede zichtbaarheid.
De Orbiloc is een super handig hardloop lampje en is zichtbaar tot 5 kilometer in het pikkedonker. In Nederland wordt de zichtbaarheid vaak verstoord door de omgevingsverlichting, maar deze lamp blijft nog steeds zeer goed zichtbaar. Met de Orbiloc Sport kit kun je hem om je bovenarm of been doen en heb jij de beste hardloopverlichting! 
Als je de hond los laat lopen raden we aan om je hond een eigen Orbiloc te geven, die bevestigd zit aan een tuig of halsband.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenlamp?

Het belangrijkste bij het aanschaffen van hondenverlichting zijn jouw eigen wensen.

- Zoek je een onverwoestbare lamp of mag hij breekbaar zijn?
- Zoek je een waterdichte lamp of is enkel spatwaterdicht voldoende?
- Heb je een hond met een korte vacht of een lange vacht waarbij het lampje weg kan vallen in de haren?
- Wil je dagelijks je lamp opladen of moet hij altijd gebruiksklaar zijn?
- Wat is je budget?

Welke kleur hondenlamp is het beste zichtbaar?

Hondenlampen of hondenverlichting is beschikbaar in diverse kleuren. We hebben een uitleg gemaakt van de kleurbetekenissen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en de beste lamp voor jouw en je hond kunt kiezen. Zichtbaarheid kan verschillen per weertype.
 
Signaalkleuren
GEEL:  Geel licht is de meest in het oog springende kleur waardoor het een unieke en nuttige kleur is. Het menselijk oog is een expert in het onderscheiden van de kleur geel van andere kleuren, en vermoedelijk is het erg zichtbaar bij nevelig en mistig weer. Het gele licht is zacht voor de ogen om naar te kijken, daarom is het geschikt om jouw hond aan een korte lijn uit te laten. De kleur kennen we ook van waarschuwingsborden en wegwerkzaamheden, waarbij automobilisten gewend zijn langzamer te rijden.
 
ROOD:  De kleur rood is het universele signaal voor aandacht, dus in geval van nood is rood licht geweldig voor signalering en veiligheid. De kleur rood heeft de grootste golflengte van elke kleur in het zichtbare spectrum, wat betekent dat je hem van een grotere afstand kunt zien dan andere kleuren. De rode kleur is ook zacht voor de ogen om naar te kijken in het donker en verstoort daarom je nachtzicht niet.
 
BLAUW:  Het blauwe licht wordt geassocieerd met politie, noodgevallen en ongevallen. Hierdoor rijden automobilisten langzamer in het verkeer en kan daarom worden gezegd dat het een preventief effect heeft op ongevallen. Bij weinig licht schijnt de kleur blauw helderder dan andere kleuren.
 
WIT:  Wit licht wordt geassocieerd met koplampen op auto's en fietsen en kan daarom ook worden geassocieerd met de voorwaartse richting van een hardloper of een lopende persoon. Het witte licht heeft een groot vermogen om door dikke en lange vacht heen te schijnen. In geval van nood kan het witte licht ook als mini zaklamp worden gebruikt.
 
GROEN: Van groen licht is bekend dat het het nachtzicht verbetert en helpt het contrast te versterken. Het menselijk oog neemt de groene kleur waar boven elke andere kleur. Door Millenia hebben mensen interactie gehad in de natuurlijke wereld waar groen de overheersende kleur is. Daarom dicteert evolutie onze voorkeur voor de kleur groen. Dit maakt het groene licht een optimale kleur om in elke omgeving opgemerkt te willen worden. Groen is ook goed in zonlicht en helder weer, en het is bekend dat het een kalmerend effect heeft.
 
Modekleuren
TURQUOISE:  Het turquoise licht is een mix van de kleuren blauw en groen, en heeft een sterke link met de kleur van de oceaan. Het turquoise licht is een perfecte sekseneutrale kleur die al je spullen opvrolijkt.
 
ROZE: Roze is een kleur die vaak wordt geassocieerd met gevoeligheid, beleefdheid en zoetheid. Het roze licht is een mix van paars en rood en symboliseert energie, passie en plezier. Het roze licht kan met bijna elke kleur worden gecombineerd, waardoor je uitrusting een vleugje glamour krijgt. 
 
DARK: Het Dark licht heeft een algeheel stijlvolle, minimalistische en verfijnde uitstraling en heeft een xenon-achtig wit licht. Het DARK-licht is de perfecte match voor degenen die waarde hechten aan coolheid, effect en een futuristische look. 
 
AMBER:  Amber is een heldere, warme tint die tussen geel en oranje in het kleurenwiel zit. Het is een warmere, diepere, meer gouden tint geel, perfect voor het toevoegen van levendige accenten in ontwerpen. Combineer de warme toon met diep bruin en rood, en je krijgt een levendig, aards palet. Of combineer het met diepe groentinten voor een natuurlijk, herfstachtig effect.
 
PAARS:  Het paarse licht is een mix van de twee kleuren rood en blauw, met een elegant en modern gevoel. Het paarse licht is een verfijnde, gevarieerde en veelzijdige kleur die goed past bij veel hondenhalsbanden en tuigjes.
 
Algemeen kleuradvies:
Als je meerdere honden tegelijk uitlaat kan het handig zijn ze allemaal hun eigen kleur hondenlamp te geven zodat ze op afstand te onderscheiden zijn.
 
Honden met een donkere vacht: kies een lichte kleur.
Honden met lichte vacht: kies een donkere kleur.
In een landelijke omgeving: alle keus.
In een stedelijk gebied: kies een kleur die je niet zo vaak ziet in het verkeer.

Kan ik beter een hondenlamp of een lichtgevende halsband gebruiken?
Dit maakt in principe niet uit en hangt af van je eigen wensen met betrekking tot jouw hond.
Voor meer info over lichtgevende halsbanden kun je hier verder lezen.

Een hondenlamp kopen bij D-tails:
Bij D-tails vind je een zeer breed assortiment hondenlampen, honden verlichting, lichtgevende halsbanden en led halsbanden voor aantrekkelijke prijzen. We hebben bekende merken als Orbiloc, Rogz Roglight, Beeztees Dogini, Nite-Ize Spot Lit en Trixie flash lights in ons vaste assortiment.
Ontdek met ons advies het beste lampje voor jouw hond en bestel hem direct en voordelig online. Zo kun je jouw hond snel veilig uitlaten in het donker.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »